Written by William ten Zijthoff

19-5-2021

Recepten

FOR ENGLISH SEE BELOW

Het Rooted 3-gangen menu
Omdat vijgen een ontzettend belangrijke rol spelen bij Rooted, hebben we besloten om een 3-gangen maaltijd op te stellen, met als hoofdingrediënt: de vijg. Deze zoete, aromatische en gezonde schijnvrucht bevat slechts 40 kcal en zit bomvol vitamines en voedingsvezels. De drie gerechten van dit menu zijn makkelijk en snel te bereiden. 

Voorgerecht
Vooraf beginnen we met een heerlijk frisse vijgensalade met mozzarella, rucola en parmaham (voor de vegetarische variant, vervang de parmaham voor walnoten). Het zoete van de vijg past heel goed bij het aardse van de rucola. Klik hier voor het recept

 

Hoofdgerecht
Als hoofdspijs hebben wij vijgen met een risotto van port. De aardse, zoete en kruidige smaken vullen elkaar perfect aan in dit gerecht. Dit gerecht hebben wij te danken aan Valerie, van www.bepuremetvalerie.nl. Klik hier voor het recept

 

Nagerecht
We sluiten ons 3-gangen menu af met het dessert ”goddelijke vijgen”, dit zijn gesuikerde vijgen met een butterscotch crème en een pistache-kruim. De gekarameliseerde vijgen smelten in je mond en de pistache-kruim heeft een heerlijk bite. Klik hier voor het recept.

 

Vijgenlikeur
Om tijdens het diner de dorst te lessen kan je ervoor kiezen om deze heerlijk zoete vijgenlikeur te drinken. De Rooted vijgenlikeur heeft een ietwat lange bereidingstijd, omdat het brouwsel ongeveer een maand moet trekken. Maar alle goede dingen komen langzaam, onze likeur is het wachten meer dan waard! Klik hier voor het recept.

———————-

The Rooted 3-course menu

Because figs play an incredibly important role in Rooted, we decided to prepare a 3-course meal, with tzhe main ingredient: the fig. This sweet, aromatic and healthy “false”fruit contains only 40 kcal and is packed with vitamins and dietary fiber. The three dishes of this dinner are easy and quick to prepare.

 

Appetizer

We start with a delicious fresh fig salad with mozzarella, arugula and Parma ham (for the vegetarian version, replace the Parma ham with walnuts). The sweetness of the fig goes very well with the earthiness of the arugula.

 

Main dish

As the main meal we have figs with a port risotto. The earthy, sweet and spicy flavors complement each other perfectly in this dish. We owe this dish to Valerie, from www.bepuremetvalerie.nl

 

Dessert

We conclude our 3-course menu with the dessert “divine figs”, these are sugared figs with a butterscotch cream and a pistachio crumb. The caramelized figs melt in your mouth and the pistachio crumb has a delicious bite.

 

Fig liqueur

To quench your thirst during dinner, you can choose to drink this deliciously sweet fig liqueur. The Rooted Fig Liqueur has a somewhat long preparation time, as the brew takes about a month to infuse. But all good things come slowly, our liqueur is well worth the wait!

× Hoe kan ik je helpen?