Rooted

Rooted | Profit from a greener world | Investeer in bomen

Onze filosofie

Het begint bij het Rooted motto: “Rooted in our shared future”. Dit motto geeft precies aan wat de gedachtegang is van het bedrijf en van zo veel mensen tegenwoordig. Er moet een zeker gevoel van saamhorigheid zijn om de problemen van vandaag aan te pakken. Want de toekomst is van iedereen en dus zal ook iedereen zijn of haar steentje bij moeten dragen aan de misstanden die vandaag nog te veel spelen. Rooted speelt hierop in door de biodiversiteit in de natuur te herstellen en CO2 te compenseren.

Ook investeert Rooted een deel van haar inkomsten in de Rooted Foundation. Waar Rooted kijkt naar het regeneren van natuur zal de Foundation zich bezighouden met andere belangrijke onderwerpen die voort zijn gekomen uit een campagne van 2015: “The 17 sustainable development goals”. De toekomst begint vandaag, dus ook vandaag zijn we er al mee bezig.

De vijg

Vijgen komen voor in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Ze zijn groen-geel of blauw-violet van kleur. Het vruchtvlees is wit-roze tot donkerrood van kleur. Vijgen worden ook wel schijnvruchten genoemd, ze worden namelijk gevormd uit de bloembodem en de bloem zelf. Zowel de pitten als het vruchtvlees zijn eetbaar.

De plantage

Onze vijgenboomgaard zal gevestigd worden in de Zaragoza provincie in Spanje. Een land en provincie met een uitermate geschikt klimaat voor het telen van de vijg. Daarnaast is het een land dat tamelijk dichtbij onze thuisbasis in Nederland ligt. 

Mocht je interesse hebben in het bekijken van jouw eigen boom, dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op via het contactformulier, zodat we een afspraak kunnen plannen. Vanaf het vierde jaar willen wij plukdagen gaan organiseren. Op deze dagen kan iedereen die dat wil, komen helpen met plukken. Uiteraard zullen wij er dan feestelijke en goedverzorgde dagen van maken!

Medio 2021 kun je op deze pagina de plattegrond van onze boomgaard vinden. Dat maakt het nog leuker, zo kan je aan iedereen laten zien welke boom van jou is!

Ook bijdragen aan een groene toekomst en tegelijkertijd een uitzonderlijk hoog rendement ontvangen?

× Hoe kan ik je helpen?